Friday, November 26, 2010

Budapest kifestő/ Budapest colour in



Budapest kifestő és foglalkoztató könyv

A sorozatban megjelent Magyarország, Balaton és Erdély kifestő és foglalkoztató könyv is. Jelenleg 590 Ft a Budapest és azt hiszem a Balaton könyv is. A Magyarországról szóló kb. 900 Ft (kicsit vastagabb). Azt hiszem, az Erdély könyv is 900 körüli, ha jól emlékszem. Itt alább látható a kiadó honlapja, ahol megrendelhetőek a könyvek:

http://kiadok.lira.hu/kiado/manokonyvek/index.php?action=konyv&id=139390849

Én egyébként Budapesten a Batthyány téri aluljáróban vettem a könyvesboltban.
Elég vékonyka könyv az árához képest, de jó próbálkozás. A rajzok szépek. Aki Magyarországot szeretné bemutatni külföldi iskolásoknak, ezeket alapul tudja használni további feladatok készítéséhez, lefordítani belőle feladatokat. A kedvencem ebben a Budapestről szóló könyvben az, amikor három kisfiú versenyzik, hogy a Clark Ádám térről ki ér fel hamarabb a várba. Kis matek feladat kiszámolni a menetidőkből, hogy melyik gyerek nyeri a versenyt. Alább néhány oldalt feltettem ide mutatóba. A szerzői jogvédelem miatt a többit nem akarom feltenni. Amúgy kb. 15 oldal az egész füzet. Van még benne kép az országházon kívül a Bazilikáról, a Szent Gellért- szoborról, a Hősök teréről, a Várnegyedről és a Mátyás-templomról. Mindezek kiegészítve különböző feladatokkal (kapcsolódhatnak matekhoz, földrajzhoz) a színezésen kívül.
Kicsit belelapoztam a többi könyvbe is. Klasszak a könyvek. Azt mondhatom hiánypótló kiadványok (például az Erdélyt bemutató könyv mindenképpen). De azért vannak helyek, ahol nem annyira érthető mi is a feladat. Illetve néha azt éreztem, hogy nagyon erőlködtek a szerzők, hogy kitaláljanak valami feladatot minden témakörhöz.


No comments:

Post a Comment